descopera.vatra dornei

Codurile QR atribuite obiectivelor turistice şi culturale identificate la nivel local sunt un instrument prin intermediul căruia consumatorii (turiuştii) îşi pot îmbogăţi experienţa interacţiunii cu noi informaţii, făcând trecerea de la mediul offline, la cel online.
Codul QR este este o gamă de standarde de codare cu forma de bare bidimensionale şi poate reprezenta, în mod codificat, adrese de site-uri de internet, iar posesorii de smartphone-uri trebuie doar să scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din dispozitiv pentru ca browserul telefonului să îl direcţioneze spre informaţia de pe site-ul de internet. Acesta îţi permite să accesezi rapid link-uri pe telefon, fără să scrii adresele întregi.
Codul QR poate fi citit cu camera foto a telefonului mobil, utilizând un program denumit "cititor de coduri QR". Codul QR este fotografiat sau scanat cu camera telefonului tău iar softul interpretează (decodează) codul.
Acest proiect a fost finanţat de către International Reserch and Exchanges Board (IREX), BIBLIOTECA BUCOVINEI "I.G.SBIERA" fiind câştigătoarea concursului "Idei de 15000+lei" din cadrul programului Biblionet.